Kteří severští autoři píšou o jídle? Jak chutná lapskaus? Co si dávají Dánové jako dezert? Náš oblíbený literárně-kulinářský pořad po dlouhé době opět v Praze!
Umožníme vám okusit skandinávské země a jejich kulturu vícero smysly zároveň. Ochutnávku dánských, norských a švédských kulinářských specialit zpestří vybrané tematické úryvky z českých překladů knih severských autorů a povídání o kulturních i gastronomických tradicích Severu.
Jako předkrm ochutnáte dva druhy švédských plněných vajec s domácím žitným chlebem, jako hlavní chod vám naservírujeme norský lapskaus ve vegetariánském provedení a na závěr večera okusíte tradiční dánský jablečný dort æblekage. Chcete si tyto dobroty připravit sami? Máme pro vás recepty ke stažení.
Večerem provázejí Hana Švolbová a Martin Severýn.
KAPACITA AKCE NAPLNĚNA, UŽ SE MŮŽETE REGISTROVAT POUZE JAKO NÁHRADNÍCI.
Vstupné: 250 Kč (200 Kč pro členy Skandinávského domu s platným členstvím)
V ceně vstupenky je jedna porce všech tří výše zmíněných jídel (předkrm, hlavní chod, dezert) a voda; zakoupení kávy, piva, vína a dalších nápojů bude možné na baru kavárny.
Vzhledem k omezené kapacitě prostor je nutné si místo předem rezervovat na e-mailové adrese simona@skandinavskydum.cz. E-mail opatřete předmětem „Eat&Read Nordic – registrace“ a připojte informaci, jestli máte zájem o variantu předkrmu s kaviárem, nebo o vegetariánskou. Pokud máte nárok na slevu pro naše členy, nezapomeňte uvést číslo členské kartičky.
Platba proběhne předem na účet. Rezervace místa je závazná a nevratná. V případě, že bude akce organizátorem zrušena, bude poplatek vrácen v plné výši převodem na účet, ze kterého byl zaslán.
Pořádá Skandinávský dům ve spolupráci s Komunitním prostorem Smíchov za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, magistrátu hl. m. Prahy a Velvyslanectví Norska a Švédska v ČR.
Obrázky: theveganplanetkitchen.com, www.valdemarsro.dk