Co mají společného estonský kohuke, lotyšský biezpiena sieriņš a litevský varškės sūrelis? A jak chutná lotyšská polévka, která se podává zásadně studená?
Skandinávský dům Brno ve spolupráci s Místogalerií Skleněná louka zvou na literárně-kulinářský pořad zaměřený na ochutnávku litevské, lotyšské a estonské literatury a gastronomie. Přijďte si pochutnat na tradičních baltských pokrmech, dozvědět se zajímavosti z pobaltské kuchyně a poslechnout si tematické ukázky ze současné pobaltské literatury.
Kulinářské menu obsáhne všechny pobaltské země a nebude v něm nouze o červenou řepu, brambory, kopr ani rybu. Samozřejmostí je sladká tečka na závěr. Jste vegetariáni? Napište nám a něco vymyslíme!
Literární ukázky přečte herečka Kateřina Jebavá.
Vzhledem k omezené kapacitě prostor je nutná registrace předem na e-mailu: hanka@skandinavskydum.cz. Do předmětu e-mailu napište „Eat&Read Baltic – registrace“.
Vstupné: 250 Kč (200 Kč pro členy Skandinávského domu); platba předem
Kapacita je pro tuto chvíli naplněná. V případě zájmu se můžete přihlásit jako náhradníci.

Akce se koná v rámci festivalu BALT – Baltské literární týdny.
Obrázky – zdroj: receptai.patarimupasaulis.lt; ychef.files.bbci.co.uk