Severské filmové čtvrtky: RODINA

Skandinávský dům ve spolupráci s Komorním kinem Evald a distribuční společností CinemArt uvádí v rámci projektu Severské filmové čtvrtky dánské drama

RODINA (En Familie, Dánsko, 2010, 102 min)

Režie: Pernille Fischer Christensen
Hrají:   Jesper Christensen, Lene Maria Christensen, Pilou Asbæk, Anne Louise Hassing

Stránka filmu na ČSFD

Tajemství dokonalého chleba i pekařská zástěra se v rodině Rheinwaldů předávají z generace na generaci. Rheinwaldovo pekařství je zkrátka zárukou kvality a na takovou pověst je dvorní pekař a hlava rodiny Richard Rheinwald náležitě hrdý.

Když však těžce onemocní, ocitne se budoucnost rodinného impéria v ohrožení.
Richardova dcera Ditte, majitelka umělecké galerie, rozhodně nemá v úmyslu v pekařské tradici pokračovat. Ona i její přítel totiž zrovna stojí před nelehkou volbou. Usadit se a založit rodinu, nebo přijmout vysněnou práci v New Yorku? Otcova choroba jim rozhodování ani v nejmenším neusnadní.

Působivé drama uznávané dánské režisérky Pernille Fischer Christensenové získalo na Berlinale 2010 cenu filmových kritiků. Charismatického otce ztvárnil mnohokrát oceněný Jesper Christensen, který si kromě filmů Larse von Triera zahrál také v posledních třech bondovkách roli padoucha Mr. Whitea.

Promítání bude předcházet stručný úvod o filmu.

V originálním znění s českými titulky.

Vstupné: 110 Kč
Rezervace vstupenek na www.evald.cz.

familie

Promítání se koná ve spolupráci s Dánským velvyslanectvím v Praze a Dánským filmovým institutem. Projekt Severské filmové čtvrtky podpořil Magistrát hl. m. Prahy.